Férfias játékok

Férfias játékok, avagy az öreg nappali új lakója.

Néhány napja érkezett a házba egyenesen a győri régiség piacról és azóta is csodájára járunk, sőt úgy érezzük kedves öreg szellemeink is meg-meg állnak mellette és fontolgatják, hogy belekezdenek egy partiba.
Ennek kapcsán írok egy kicsit a ház antik bútorairól és arról, hogy mi miért és mit hozunk még, milyen szempontrendszer vezérel, ha úgy döntünk, új esélyt adunk egy régi darabnak.
A ház régi bútorainak és tárgyainak jelentős részét az előző lakóktól örököltük, ami nagy-nagy szerencse. Egyben megtiszteltetés is, mert pl. régi konyhaasztalunk több mint 200 éves, a tisztaszobában pedig egy 20. sz. eleji bécsi dáma komplett szobabútora lelt otthonra (egyesek szerint a dáma szellemével együtt…..ha így is van, jól érzi magát és csak néha hagy kellemes parfüm-illatot).
Annak ellenére, hogy a ház már szinte kész, töretlen szorgalommal járjuk a sárvári és a győri régiségpiacot is, ránk váró kincseket lesünk. Nem szeretnénk és nem is engedhetünk meg magunknak semmi igazán drágát, de töretlenül bízunk benne, hogy így is meglát minket néhány valódi kincs, aminek pont Holnemvolt-ban van a helye és így fennmarad az utókornak. Ennek eredménye legújabb társunk, az intarziás art deco sakkasztal, ami egyszer majd teljesen meg is újul értő asztalosművész keze által, de addig is nap mint nap csodájára járunk és reméljük vendégeink is lejátszanak majd egy-két pihenős, jó desszert-borral kísért sakkpartit mellette már a nyáron.